A konzultációról

A tudományosan megalapozott, két éves egyetemi posztgraduális továbbképzés során a szülő-csecsemő konzulens olyan elméleti ismereteket és gyakorlati technikákat sajátít el, melyre alapozva kb. 5-10 (esetenként akár kevesebb) találkozás során képes segítséget nyújtani azokban a csecsemő és kisgyermekkori zavarokban, ahol a gyermekorvos a szervi okokat kizárta.

A konzultációkon a csecsemők és  kisgyermekek anyukájukkal illetve mindkét szülővel, esetleg testvérrel közösen vesznek részt.

A szülő-csecsemő/kisgyermek konzultációs üléseken a kisgyermekes (0-4 év) szülők segítséget kaphatnak azokban a nyugtalanító helyzetekben, melyek több családot érintenek életük egy-egy szakaszában:

– a kicsi nem alszik jól: sokszor ébred/nehezen alszik el/sokáig van ébren éjjel

– nehezen megnyugtatható, „hasfájós”, sokat sír

– a szoptatással, etetéssel kapcsolatban van valamilyen probléma, pl. megváltozik a gyermek viselkedése, feszül, elfordul stb.

– nem fogadja el a táplálékot, csak bizonyos ételeket eszik meg, vagy teljesen elutasító

– a gyarapodása megtorpan, olykor fogyni kezd

– heves dühkitörései vannak

– testvér születés, bölcsődébe/óvodába kerülés, stb. után történik változás a gyermek viselkedésében

– valamilyen veleszületett vagy szerzett betegség/állapot (cukorbeteg gyermek, koraszülöttség, kórházi tartózkodás, reflux, allergiák stb.) miatt a szülő számára nehéz a mindennapok harmóniáját megteremteni.

A konzultációs szoba: